Tävla och vinn en F-150

Vinn en Ford F-150 med Texas Longhorn! Läs mer
Upptäck Fords teknik för en smidigare körupplevelse. Med Pro Trailer Backup Assist blir backning med släp en enkel uppgift. Hill Descent Control ger dig kontroll i branta nerförsbackar, medan vår intelligenta adaptiva farthållare håller dig i rätt fil och hastighet. Och när det gäller trafiksäkerhet, erbjuder F-150 en dödavinkel-varnare inte bara för bilen, utan även för släpet. Utforska våra tekniska innovationer och gör din körning både enklare och säkrare med Ford F-150.

Hill descent control

Hill Descent Control är enkelt uttryckt en farthållare som använder motorbroms och teknik för låsningsfria bromsar för att automatiskt bromsa bilen i branta nerförsbackar utan att tappa greppet. På så sätt kan du fokusera på att bara styra bilen, vilket är nog så utmanande med en transportbil i brant terräng.

Intelligent adaptiv farthållare

Den intelligenta, adaptiva farthållaren håller koll på både framförvarande bilar, hastighetsskyltar och vägmarkeringarna, för att se till att alltid hålla dig i rätt fil och i rätt fart. När det behövs kan systemet stanna bilen helt, vid kö till exempel, och sedan fortsätta i takt med att kön rör på sig. Det låter kanske inte mycket för världen, men det kommer sätta guldkant på din körning såväl i stans bilköer som på långa landsvägssträckor.

Dödavinkelvarnare, inklusive bredvid släpet

Tänk dig semestertrafiken i en pickup. Du har båten på släp. Och du måste byta fil. Man kan få ångest för mindre. Då är det skönt att veta att F-150 har dödavinkelvarnare inte bara för bilen, utan den kan också varna om det finns en bil bredvid släpet.

Zonbelysning

Halva året är Sverige ett mörkt land, och jobbar du i skogen är det långt till närmsta gatlykta. Därför är Ford F-150 utrustad med belysning på flaket, men du kan också lysa upp området runtomkring bilen, uppdelat i fyra olika zoner. Styr enkelt via skärmen i kupén var runt bilen du vill ha arbetsbelysningen tänd.

360-graderskamera

Tack vare kameror runt hela bilen får du en 360-gradersvy över området runt F-150. Det gör att du enkelt kommer igenom trånga passager och kan backa eller parkera med precision.

4x4 Elektronisk Shift-On-The-Fly (ESOF)

F-150 har körlägen för bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift i såväl hög- som lågväxel, och med Fords elektroniska Shift-On-The-Fly kan du växla mellan bak- och fyrhjulsdrift även under körning, med ett enkelt rattreglage på instrumentbrädan. Systemet består av nav som låser och kopplar ifrån automatiskt genom växellådan och ser till att du alltid får ut det bästa av varje körläge.

Funktioner