Tävla och vinn en F-150

Vinn en Ford F-150 hos Texas Longhorn! Läs mer

Aktuella återkallelser

På den här sidan samlar vi den senaste informationen kring återkallelser av Ford F-150-modellerna för att du ska få på koll om just ditt fordon behöver återkallas.

Nuvarande återkallelser
2021-2023 F150 misstänkt risk för nötningsskador på kablage till bakaxeln

Återkallelsenummer/NHTSA#
23S35/23V509

Datum för utfärdande
2023-07-21

Beskrivning
På ditt fordon kan det vara möjligt för bakaxelns kablage att skava under en längre tid, vilket skadar de elektriska parkeringsbromskablarna.

Säkerhetsrisk
Skadade elektriska ledningar för parkeringsbromsar kan leda till oavsiktlig aktivering av parkeringsbromsen under körning, vilket kan leda till tappad kontroll över fordonet och öka risken för en olycka.

Åtgärd
Ford Motor Company har ett nära samarbete med sina leverantörer för att producera delar till denna reparation. När delar blir tillgängliga kommer Ford Motor Company att meddela dig via post för att boka en service hos din återförsäljare för reparationer som sker kostnadsfritt avseende reservdelar och arbete. Om bilägare upplever symtom relaterade till en skavd bakaxelkabel, bör de komma in till återförsäljaren, som kan göra en tillfällig reparation.

Vanliga frågor och svar om återkallelser

Vad ska jag göra om mitt fordon behöver återkallas?

Kontakta din lokala återförsäljare eller Ford-verkstad.

Behöver jag betala något vid en återkallelse?

Nej, om din bil omfattas av en återkallelse står antingen Ford eller Hedin US Motor (officiell importör och distributör av Ford F-150 i Europa) för kostnaden för att åtgärda felet.

När utförs åtgärden?

Den vanligaste typen av återkallelser rör mindre fel som kan åtgärdas i samband med nästa ordinarie servicebesök. Måste felet åtgärdas tidigare kommer vi eller din Ford-handlare kontakta dig för att boka en tid.

Hur lång tid tar det att åtgärda problemet?

Det beror på vad återkallelsen handlar om. Fråga din Ford-verkstad för mer information.

Kan jag köra min bil innan åtgärden utförs?

Har du inte hört något annat från din Ford-verkstad kan du köra bilen som vanligt. Det är bara i ytterst sällsynta fall som bilar beläggs med omedelbart körförbud. Det vanligaste är att det handlar om mindre fel som kan åtgärdas vid nästa servicekontroll.

Finns det möjlighet att få låna en bil under tiden åtgärden utförs?

Oftast kan din Ford-verkstad erbjuda dig en lånebil under tiden reparationen görs. Prata med din Ford-verkstad för mer information.
Vid fler frågor om återkallelser, skicka ett mejl till contact@hedinusmotor.com så hör vi av oss.